Mondverzorging

Mondverzorging

Wat is een goede borstel?

Een goede borstel is bij voorkeur niet te groot en heeft veel nylon haren, die niet te hard mogen zijn: de soorten ‘medium’ of ‘zacht’ zullen in de meeste gevallengoed voldoen.
Een rechte steel en een niet te grote kop zijn aan te raden als u ook ver achterin de mond goed wilt poetsen. Als de haren uiteen gaan staan, is de borstel versleten en moet u hem vervangen.

De juiste manier van poetsen

Belangrijker nog dan de borstel is de manier van tandenpoetsen. De volgende punten zijn belangrijk bij het poetsen:

  • Kijk, met een goede verlichting, goed in de spiegel naar wat u doet.
  • Zorg ervoor dat u met de borstel alle vlakken van de tanden en kiezen raakt.
  • Maak vooral het gebied op de overgang van tanden en kiezen met het tandvlees goed schoon. Plaats de tandenborstel daarom schuin op de overgang van tand en tandvlees en duw de haren zacht in de ruimte tussen de tanden en kiezen.
  • Maak korte heen en weer gaande bewegingen, waarbij de borstelharen zoveel mogelijk op de plaats moeten blijven. Gebruik weinig kracht bij het poetsen zodat de tanden en het tandvlees niet beschadigd worden.
  • Houd een vaste volgorde aan en poets altijd de binnenkant, de buitenkant en de kauwvlakken van uw tanden en kiezen. Zo zorgt u ervoor dat u niets overslaat.
  • Neem de tijd voor de verzorging van uw gebit. Een veel voorkomend probleem is dat de meeste mensen veel te snel klaar willen zijn. Het is beter voor uw gebit om éénmaal per dag goed te poetsen, dan meerdere keren per dag eventjes snel. Wij adviseren dan ook om tenminste twee keer per dag te poetsen, waarvan in ieder geval één keer per dag heel zorgvuldig.
Copyright TPKOEKOEKSSTRAAT 2022. All rights reserved.